Pohjanmaan nahkojen ominaisuudet

SOFT ANTIQUE paksuus 0,9-1,1mm

Hiottu, korjattu ja maalattu sekä koneellisesti martioitu peitevärjätty kalustenahka, jonka useimmat jo edellä mainitut aidon nahan ominaispiirteet kuten arvet, erilaiset jäljet ja hyönteisten puremat jne. on pyritty poistamaan prosessin eri vaiheissa. Soft Antique nahkaa on sekä yksivärisiä että kaksivärisiä eli ns. efektivärejä, jossa pintaa elävöittävä kaksisävyisyys on saatu pigmentoimalla se erikseen kahteen kertaan. Soft Antique kestää hyvin käyttöä haalistumatta, vaikka normaalista kulumisesta ja valolle altistumisesta johtuvia värimuutoksia ja patinoitumista tapahtuukin ajan mittaan. Nahan pinnalla oleva lakkakerros helpottaa puhtaanapitoa. Siksi helpon puhtaanapidon, erinomaisten käyttöominaisuuksien ja myös edullisemman hinnan ansiosta Soft Antique on hyvä valinta.
Hoitoon ja ylläpitoon soveltuu POHJANMAAN-nahanhoitoaineet, mutta niiden käytössä on noudatettava tarkoin annettuja ohjeita ja niiden koekäyttö on suositeltavaa ensin ei näkyville pinnoille.

NATURAL SOFT paksuus 0,8-1,0mm

Kevyesti korjattu ja pintakäsitelty sekä lievästi koneellisesti martioitu kalustenahka, jonka vuoksi nahan pinnan kuviointi ei ole yhtä säännöllinen kuin esim. Soft Antiquessa. Natural Softin raakavuota on lisäksi laadukkaampaa kuin esim. Soft Antiquessa ja lievemmän korjaus ja pintakäsittelyn vuoksi nahan tuntu on huomattavasti pehmeämpi mutta myös aidon nahan tunnusmerkit; arvet, jäljet ja hyönteisten pistot jne. näkyvät Natural softissa selvemmin. Ohut lakkakerros suojaa Natural Softia ja helpottaa sen puhtaana- pitoa mutta sen pinta ei kestä niin kovaa kulutusta, eikä ole niin suojattu/pintakäsitelty kuin esim. Soft Antique. Natural Soft onkin suosittu pehmeytensä, luonnollisuutensa ja miellyttävyytensä ansiosta. Myös Natural softia on saatavilla sekä yksivärisiä, että kaksivärisiä eli ns. efektivärejä. Hoitoon ja ylläpitoon soveltuu POHJANMAAN-nahanhoitoaineet, mutta niiden käytössä on noudatettava tarkoin annettuja ohjeita ja niiden koekäyttö on suositeltavaa ensin ei näkyville pinnoille.

LABRADOR/LABRADOR LUX paksuus 1,2 – 1,4mm

Yksi ylellisimmistä POHJANMAAN nahkatyypeistä. Labrador-laadussa nahan luonnolliset ominaispiirteet, sen luonnon mukainen kuviointi ( EI KONEELLISTA MARTIOINTIA) ja rakenne näkyvät em. nahkalaatuja selvemmin, kuten SEMIANILIINI- tyyppiselle nahalla on ominaista. Labradorin valmistuksessa käytetään erittäin laadukkaita raakavuotia ja sen pintakäsittely on myös hyvin kevyttä ja nahan ominaispiirteitä ei pyritäkään peittämään prosessin eri vaiheissa. Vähäisiä värivivahde eroja sekä luonnollisia, terveitä arpia ja vaurioita saattaa hyvin esiintyä Labrador nahasta verhoiltujen tuotteiden pinnalla. Nahan ohuen pinta-käsittelyn vuoksi on lisäksi paljaalla silmälläkin mahdollista huomata nahan pinnalla jäänteitä siinä aikoinaan olleista eläimen ihokarvan rei’stä, jonka vuoksi Labrador laatu myös saattaa läpäistä jonkin verran kosteutta ja se on myös huomattavasti herkempi kulumiselle, kuumuudelle, roiskeille ja hielle. Näin ollen se vaatii suurempaa varovaisuutta käytössä ja on herkempi suoralle kosketukselle ihmisen ihon kanssa; erityisesti niskan/hiusten ja käsien kontaktin suhteen, jotka saattavat muodostaa pinnalle hikeä, talia ja muita eritteitä. Labrador laatu kestää hyvin valoa ja sen satumainen pehmeys ja ylellisen lämmin tuntu luovat yhdessä ensiluokkaisen verhoilunahan, joka vuodesta toiseen on myydyin nahkalaatumme. Normaalin Labrador laadun lisäksi, siitä on saatavissa upea kiiltävä LUX-versio. Labrador nahassa on myös sekä yksivärisiä että kaksivärisiä eli ns. efekti värejä. Hoitoon ja ylläpitoon soveltuu POHJANMAAN nahanhoitoaineet, mutta niiden käytössä on noudatettava tarkoin annettuja ohjeita ja niiden koekäyttö on suositeltavaa ensin ei näkyville pinnoille. HUOM! STRONG REMOVERIN KÄYTTÖÄ EI SUOSITELLA MUTTA SITÄ VOI TARVITTAESSA KÄYTTÄÄ OMALLA VASTUULLA.

NATURE paksuus 0,9-1,1mm

POHJANMAAN ylellisin nahkalaatu mutta samalla myös herkin. Nature on ainoastaan vahakäsitelty, aito SEMIANILIINI nahka, jonka pinnassa näkyy selvimmin aniliininahoille luontaiset nahan tunnusmerkit; arvet, rypyt, erilaiset juovat, sileyserot, sekä sävyerot joita saattaa olla jopa yhden vuodan eri osien välillä. Lisäksi jokaisen nahan pintaan on täysin käsityönä viimeistelyvaiheessa ”hierretty” uniikki kuviointi, joka antaa nahalle ainutlaatuisen epäsäännöllisen pintakuvioinnin. Nature nahkaa ei siis ole hiottu, korjattu, eikä maalattu vaan sen ohuen vahamaisen ohuen pintakäsittelyn ansiosta paljaalla silmälläkin on helppo huomata nahan pinnalla jäänteitä siinä aikoinaan olleista eläimen ihokarvan rei’stä. Tämän vuoksi Nature- laatu myös saattaa läpäistä jonkin verran kosteutta ja se on myös huomattavasti herkempi kulumiselle, kuumuudelle, auringonvalolle, roiskeille ja hielle. Näin ollen se vaatii suurempaa varovaisuutta käytössä ja on herkempi suoralle kosketukselle ihmisen ihon kanssa; erityisesti niskan/hiusten ja käsien kontaktin suhteen, jotka saattavat muodostaa pinnalle hikeä, talia ja muita eritteitä. Oikein käytettynä ja puhdistettuna Nature nahka kuitenkin kestää pitkään ja ainoastaan patinoituu kauniisti käytössä, kuten Aniliini nahoille on tunnusomaista. Nahan samettisen pehmeä pinta ja täysin uniikki ja luonnonmukainen struktuuri tekevätkin nahasta äärimmäisen suositun. Puhdistukseen ja ylläpitoon suositellaan ensisijaisesti vain puhtaan valkoisella, hieman kostutetulla liinalla pyyhkimistä säännöllisesti. Tarvittaessa hoitoon/ylläpitoon voi käyttää myös POHJANMAAN-nahanhoitoaineita, mutta niiden käytössä ja levitysmäärissä on noudatettava tarkoin annettuja ohjeita ja niiden koe-käyttö on suositeltavaa ensin ei näkyville pinnoille. Tämä siitä syystä, että aniliini nahat imevät kosteutta muita laatuja tehokkaammin ja siksi ne saattavat yhdessä hoitoaineen kemikaalien sekä nahan pinnassa olevien epäpuhtauksien (kuten mm. hiki ja tali) kanssa esim. muuttaa nahan pinnan väriä tummemmaksi. HUOM! STRONG REMOVERIA ja muita sen tyyppisiä vahvoja kemikaaleja/pesuaineita ei saa missään nimessä käyttää!